Vastuullisia hankintoja

Yhä useammalle kauppakeskuksemme asiakkaalle vastuullisesti ja eettisesti tuotetut, ekologiset tuotteet ovat yhä tärkeämpiä. Myös kotimaisuus ja paikallisuus ovat yhä useammin tuotteiden ja palvelujen hankinnan lähtökohtana. Kauppakeskus Rewellin liikkeet vastaavat laajoilla valikoimillaan asiakkaiden arvoihin monin eri tavoin ja tekevät mahdolliseksi vastuulliset hankinnat:

Aukia Brand Store

Aukia Brand Storessa valitsemme harkiten uudet brändit vastuullisuus ja laatu huomioiden. Suurimmalla osalla brändeistämme on laajat vastuullisuus-ohjelmat. Vaatteiden pitkäikäisyyteen vaikuttaa sekä laatu että vaatteiden oikea huolto. Ekologisuuden ja kestävyyden lisäksi on myös tärkeä huomioida eettisyyskysymykset alalla.

Toiminnassamme panostamme myös kotimaisuuteen. Se näkyy vahvasti valikoimissamme; Makia, Billebeino, Marimekko, Balmuir, Myssyfarmi.

Avocas

Avocas on kotimaisten vastuullisten merkkien kauppa. Tuotteen kotimaisuus, lähituotanto, materiaalin ekologisuus ja ympäristöystävällisyys sekä ennen kaikkea vastuullinen ja eettinen valmistus merkitsevät meille kaikkein eniten. Me tiedämme kuka tekee nämä tuotteet. Valikoimistamme löytyykin paljon avainlipputuotteita. Aikaa ja kulutusta kestävät vaatteet, kengät ja laukut ovat arvokkaampia ja niiden ostaminen on eettisempää ja taloudellisempaa kuin kertakäyttökulutus. Opastamme asiakkaitamme kenkien ja vaatteiden huollossa, jotta niistä olisi iloa mahdollisimman pitkään. Tule katsomaan ja kokemaan suomalaisten vastuullisten tuotteiden upea maailma!

Clas Ohlson

Tänä päivänä heitämme usein tavaraa roskiin miettimättä, voisiko sitä sen sijaan korjata. Valitse tuhansien varaosiemme joukosta ja pidennä tuotteen käyttöikää. Lompakkosi kiittää, kuten myös kaikki me, jotka välitämme maapallon resursseista.

Valikoimissamme on runsaasti tuotteita, jotka ovat valmistettu kierrätetyistä materiaaleista tai tuotteita, joita voit käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Valikoimistamme löytyy myös kierrättämistä helpottavia tyylikkäitä ja käteviä tuotteita.

Lastentuotteissamme on kiinnitetty huomiota tietoisempaan valintaan materiaalien laadussa. Valikoimassamme on FSC®-merkittyjä puuleluja, pelejä, papereita ja kyniä, joiden materiaali on peräisin vastuullisesti hoidetusta metsästä.

Elisa

Elisa on vastuullinen suomalainen operaattori. Olemme hiilineutraali yhtiö ja palvelumme auttavat asiakkaitamme vähentämään ilmastokuormitusta. Elisan myymälöissä tarjoamme asiakkaille laitteiden tehokasta kierrätystä ja korjauspalvelua, sekä uusia, ympäristöystävällisiä laitehankinnan vaihtoehtoja.

Kannustamme asiakkaitamme kierrättämään puhelimensa myös Elisan Vaihtoetu -käytännöllä, jonka kautta palautetusta laitteesta saa hyvityksen. Kierrätämme käytetyt laitteet tietoturvallisesti joko uudelleenkäyttöön tai sähkö- ja elektroniikkaromukierrätykseen. Lue lisää ja tutustu laitteiden kierrätystä koskeviin opasvideoihimme https://elisa.fi/yhtiotieto/vastuullisuus/ymparistovastuu/

Göranin konditoria

Göranin konditoria toimii mm. ruokahävikkiä vastaan. Meiltä voit ostaa edellisen päivän tuotteet alennettuun hintaan. Vältämme leipähävikkiä myös tekemällä herkullisia korppuja ja lämpöisiä voileipiä.

Konditoriassamme on myynnissä kahden paikallisen leipomon, Vöyrinpojan ja Leipomo Hämäläisen, lähellä paistettuja tuotteita.

H&M

Tiesithän, että voit kierrättää tarpeettomat tekstiilisi H&M-myymälöissä ympäri vuoden? Lue lisää hm.comissa.

Hairlekiini

Parturi-Kampaamo HAIRLEKIINISTA löydät kotimaiset Lumo ja Four Reasons tuotesarjat. Molemmat sarjat ovat 100 % vegaanisia, eivätkä ne sisällä mitään eläinperäisiä aineosia. Molemmissa sarjoissa on huomioitu kotimaisuuden lisäksi myös ympäristöystävällisyys ja hajusteettomuus,

Four Reasons No Nothing tuotesarjan pakkauspullot on valmistettu biopohjaisesta sokeriruokomuovista, jolloin saavutetaan pienempi hiilijalanjälki.

Hair Rewell Center

Hair Rewell Centerin tuotevalikoimissa kotimainen Cutrin professional hiustuotesarja. Lähes kaikki sarjan tuotteet ovat vegaanisia ja raaka-aineina on käytetty mm. Suomen luonnosta peräisin olevia marjasiemenöljyjä ja -uutteita sekä koivusokeria. Tuotteet on suunniteltu Suomen ja Skandinavian haastaviin sää olosuhteisiin.

Parturi-kampaamo Fanny

Parturi-kampaamo Fanny käyttää hiusten pesussa ja muotoilussa kotimaisia ja hajusteettomia Sim DS -tuotteita. Hiusten värjäyksissä käytössä on kotimainen SensiDO -värisarja. Tuotteet valmistetaan kestävää kehitystä ajatellen Tampereella aurinkoenergian voimin.

Pelimies

Uusien pelien ja konsolien lisäksi pelaamisen erikoisliike Pelimies myy ja vaihtaa myös käytettyjä pelejä, konsoleita sekä elokuvia. Pelimies myös ottaa vaihdossa vastaan kaikki pelit, pelikonsolit ja pelitarvikkeet!

Salkari

Salkarin taitava kultaseppä Mikko kunnostaa ja muokkaa vanhat korusi uudenveroiseksi, tai voit teettää kierrätyskullasta tai -hopeasta jotain aivan uutta! Tarpeettomat ja rikkinäiset kultakorut voit myös myydä meille.

Tiesitkö myös, että Salkari on vuonna 1866 perustettu perheyritys, yksi Suomen vanhimmista alan yrityksistä. Vaasassa Salkari on toiminut vuodesta 1941 saakka.

Suomalainen kirjakauppa

Suomalaisen Kirjakaupan työvaatemallisto on tehty yhteistyöllä Touchpoint kanssa. Materiaalivalinnoissa on panostettu toimivuuteen, kestävyyteen ja ekologisuuteen. T-paita ja swetarit on valmistettu Reilun Kaupan orgaanisesta puuvillasta. Essussa ja swetareissa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Kun vaate tulee tiensä päähän, käytöstä poistetut työvaatteet kerätään, rouhitaan, pestään, kuidutetaan ja kuitua käytetään materiaalina uusissa tuotteissa. 

Synsam

Synsam on aloittanut muutosmatkan kohti kestävämpää kulutusta. Fellepini on tuonut markkinoille malliston, joka on toteutettu yhteistyössä Sea2Seen kanssa. Kehykset ovat 100% kierrätettyä muovijätettä Välimerestä.

Voit myös tuoda vanhat kehyksesi Synsamin liikkeeseen, me kierrätämme materiaalit puolestasi ja teemme niistä uusia kehyksiä. Tule tutustumaan kierrätetyistä kehyksistä valmistettuun Circular Collection -mallistoomme.

The Body Shop

Reilu yhteisökauppa: Aloitimme yhteisökaupan vuonna 1987 ja se on siitä asti ollut toimintamme ydinaluetta. Se on sitoumuksemme käydä reilua kauppaa tuottajien kanssa, jossa me omalta osaltamme tarjoamme oikeudenmukaista kauppatoimintaa ja riippumatonta hinnanmäärittelyä. Hankimme hienoimpia raaka-aineita ja käsintehtyjä oheistuotteita maapallon kaikilta kulmilta. Vaalimme pienmaanviljelijöiden, perinteisten käsityöläisten ja maalaisosuuskuntien taitoja – niiden jotka ovat oman alansa asiantuntijoita. Me lisäämme keitokseen oman ammattitaitomme ja lopputuloksena on rakkaudella ja huolella valmistetut, tehokkaat tuotteet.

Ur & Penn

Ur&Penn on lisännyt valikoimaansa Morellaton täysin uuden ”Save the Nature”   -rannekemalliston. Kellon rannekkeet on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä nahasta ja kankaasta. Valikoimastamme löytyy myös Morellaton ”Green collection” -malliston rannekkeet, jotka on valmistettu ympäristöystävällisestä synteettisestä nahasta. Tule tutustumaan uusiin mallistoihin myymäläämme.

Kauppakeskus Rewell

Kauppakeskuksessa toteutettiin vuonna 2017 energiatehokkuushanke, jonka seurauksena koko korttelin talotekniikka uusittiin energiatehokkaammaksi. Kauppakeskus on sitoutunut energiansäästösopimukseen, jonka tavoitteena on 7,5 % energiasäästöt vuoteen 2025 mennessä. Vuoden 2018 aikana uusittiin myös lähes kaikki yleisten tilojen valaisimet led-valoiksi. Lisäksi Rewellin liikkeiden jätteiden lajittelu on organisoitu liikkeille mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi. Jokaiselle sisäänkäynnillä olevissa käsien desinfiointiautomaateissamme käytämme puolestaan alueen oman valmistajan, Kyrö Distilleryn desinfiointiainetta.

Vuonna 2020 uusitun lasten leikkipaikan yhtenä isoimpina kriteereinä olivat ekologisuus ja puhdistettavuus. LeikkiMestan valmistama leikkipaikka on ekologinen, puhdas ja turvallinen paikka, jossa lapset viihtyvät leikiten. Jokaisen LeikkiMestan rakenteet valmistetaan Kokkolassa, suomalaisesta koivuvanerista sekä kuusesta. Lattia on allergisoimatonta kierrätysmateriaaleista valmistettua mattoa. Lelut ovat pääosin puuta ja pinnoitteet leluissa ja rakenteissa ovat myrkyttömiä. Leluvalikoima on suunniteltu siten, että leikittävää riittää taaperoikäisestä esikouluikäiseen asti. Lelujen puhdistusmenetelmä on lisäksi täysin kemikaaliton.